Auktion på Dalsland Center lördag 12 mars

 

Det var många som hade hittat till Dalsland Center denna lördag. Sten Torstensson och Patrik Stridh auktionerade ut ett stort antal föremål från en större villa i Ljungskile. Det var andra gången som man auktionerade föremål från detta hem. Mängder av prydnadssaker, köksgeråd, möbler, tavlor, kläder och utemöbler mm fanns att beskåda tidigt på morgonen. När auktionen började vid 11-tiden var hela skeppet och kalandersalen på Centret fyllt med människor som hoppades göra en god affär.

IMG_1991

Utöver Ljungskilehemmet fanns även föremål från andra hem bl. a. från Mellerud. Vid långsidan av lokalen hade Sten och Patrik samlat ett antal föremål från den gamla Konsumaffären i Mellerud. « Allt detta hittade jag i ett smalt vindsförråd, sa Patrik Stridh. Det är sådant som man oftast har kastat när man skulle renovera en affär. Vissa objekt är unika». Ett karamellställ med 12 olika glasburkar med lock blev en av auktionens högst betalda föremål. En gammal skylt med träbokstäver, olika skylttillbehör från tidigt 1900-tal, äldre trälådor från Marabou hittade nya lyckliga ägare.

IMG_1987IMG_1996

En mängd tavlor såldes också. Det fanns flera med religiösa motiv men även oljemålningar av alla storlekar och ålder. En del kom från okända målare men några lokala konstnärer fanns också representerade t.ex. Torbjörn Finn och Pelle Blom (till höger nedan).

IMG_1999IMG_1997

Loic Manchec, text och bild © 2016

 

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.