Våren på Dalslands Konstmuseum

Lördagen den 19 mars öppnar Dalslands konstmuseum igen efter vintervilan. Kl 14 00 slår man upp portarna för årets första Vernissage med tre nya utställningar.

tystnad-i-stad

I Övre utställningshallen visas en samlingsutställning med 5 olika konstnärer som visar bilder, teckningar, broderier och skulpturer i svart och vitt: ”SVART VITT…helt enkelt ”. Konstnärerna är Magnus GraménUlf SveningsonAnnika LindforsJennie McMillen och Per Brandstedt.

Tematiken kring rubriken är aktuell och har alltid varit ett redskap för konstnärer att hitta in i bildvärlden; att bringa reda i intrycken och att fästa detta på papper, duk eller i form – på ett personligt sätt. Man kan – om man vill – också se titeln  som en illustration till den turbulenta tid vi lever i nu… där åsikter inom politik och samhälle i den mediala bilden sällan är nyanserad utan just mer svart-vit. I kontrast står då konstnärerna sökande efter essensen i intrycken med hjälp av en penna, en sytråd eller med en mejsel.Där står det svartvita uttrycket mer för ett sökande att hitta rätt nyans, rätt form eller rätt styrka i uttrycket.

I Nedre utställningshallen visas utställningen ” A Movement Made By Hand” med konstnärerna Åsa Norberg och Jennie Sundén. Utställningen visar måleri och objekt.  Åsa och Jennie är båda utbildade vid Konsthögskolan i Umeå och har parallellt med egen konstnärlig verksamhet arbetet som duo sedan 2005. De är båda medlemmar i konsttidskriften Palettens styrelse och driver tillsammans Hit (www.h-i-t.se) projektrum för samtidskonst i Göteborg.

A-movement-made-by-hand_norberg_sunden_press


Basketlamp5I Galleriet
 visar Juan Cappa designer från Colombia, vidareutbildad på HDK Steneby och numera verksam i Köpenhamn,  sina lampor . De har alla den kvaliteten som design bör ha – funktionella, vackra, praktiska och med ett ljusspel som minner om grenverk, strimmor av sol som letar sig ner i regnskogen; en plats som betytt mycket för Juan under hans uppväxt i Colombia. Hans känsla för trä som material och hans tekniska förmåga ger honom redskap att skapa kommande klassiker inom designområdet.
Vernissage: lördag 19 mars 2016 Kl. 14.00
Dalslands Konstmuseum

Upperud, 464 40 Åsensbruk
Tel: +46 530 300 98
Mail: info@dalslandskonstmuseum.se

Öppettider våren 2016
19 mars – 1 maj: onsdag – söndag 11:00 –17:00
Öppet hela påsken 11:00 -17:00
5-8 maj: onsdag – söndag 11:00  -18:00
14 maj – 30 juni: onsdag – söndag 11:00 –17:00

Läs mer på Dalslands Konstmuseums nya hemsida:
http://www.dalslandskonstmuseum.se/

Text och bild Dalslands Konstmuseum © 2016

Skriv en kommentar

You must be logged in to post a comment.